Honda Civic Forums - 7thGenHonda banner
81 - 100 of 128 Posts
Sprawdziłem ponownie przewody... wszystko jest w porządku... Odkryłem, że BIAŁY/CZERWONY powinien być połączony razem,... zrobiłem to, ale igła wciąż jest w tej samej pozycji. Jak wspomniano wcześniej (ADAM & Bryne) może być uszkodzona... więc zostawię to tak. Dzięki Carlos za pomoc :hs:

Czy testowałeś przewód pod kątem rezystancji? Może czujnik paliwa jest uszkodzony. Bo jeśli obciążenie z przewodu było prawidłowe przy pełnym zbiorniku, to na pewno pokazałoby, że coś jest nie tak ze wskaźnikiem. Tylko taka myśl.

Pin wcale nie jest trudny, żeby nie było nieporozumień, spędzam z nim 30 minut, ale po 2 minutach wszystko rozgryzłem, musiałem też przenieść przewody z niebieskiego złącza do zielonego.

Wysłane z mojego PC36100 za pomocą aplikacji AutoGuide

Czy musiałbym zrobić to samo, gdybym chciał założyć licznik z 02 w moim 04?
NIE. Uważam, że to bezpośrednia zamiana. Mam 04' VP i właśnie zamieniłem na licznik 03' EX. Licznik VP jest na sprzedaż... Wkrótce zamieszczę zdjęcia

Czy ktoś wie, jak usunąć kontrolki ABS i poduszki powietrznej oprócz zaklejenia ich taśmą? :dunno:

Czy musiałbym zrobić to samo, gdybym chciał umieścić 02 cluster w moim 04?
Dlaczego miałbyś to robić?....wszyscy chcą zrobić odwrotnie lol.

I tak, musiałbyś wszystko przerobić.

Właśnie skończyłem swój i wygląda NIESAMOWICIE!

Dziękuję za to DIY. Nie ma mowy, żebym sam wpadł na to okablowanie. LOL. Świetna robota.

Musiałem przykleić trochę taśmy na kontrolki ABS i SRS. Rozebrałem to tak daleko, jak mogłem, żeby zobaczyć silniczki wskaźników od tyłu i nie widziałem żadnego sposobu, żeby dostać się do diod LED. To oczywiście nie znaczy, że nie ma sposobu, po prostu osobiście nie chciałem niczego zepsuć.

Czy użyłeś wszystkich pinów? Bo moje zniknęły. Zrobiłem to, pomieszałem 2 przewody i zapaliła mi się kontrolka SRS, więc po naprawieniu tego problemu SRS jest wyłączone.
Właśnie skończyłem swój i wygląda ZNAKOMICIE!

Dziękuję za to DIY. Nie ma mowy, żebym sam wymyślił to okablowanie. LOL Świetna robota.

Musiałem przykleić trochę taśmy na kontrolki ABS i SRS. Rozebrałem to tak daleko, jak mogłem, żeby zobaczyć silniczki wskaźników od tyłu i nie widziałem żadnych sposobów, żeby dostać się do diod LED. To oczywiście nie oznacza, że nie ma sposobu, po prostu osobiście nie chciałem niczego zepsuć.

Attachments

Czy użyłeś wszystkich pinów? Bo moje poszły, zrobiłem to, pomieszałem 2 przewody i miałem włączoną kontrolkę SRS, więc po naprawieniu tego problemu SRS jest wyłączone

Jedynym przewodem, którego nie użyłem, był biały/czerwony #15 z zielonej wtyczki, jak podano. Moja kontrolka SRS/poduszki powietrznej była już włączona ze starym licznikiem, prawdopodobnie moje pasy bezpieczeństwa.

Czy użyłeś wszystkich pinów? Bo moje poszły, zrobiłem to, pomieszałem 2 przewody i miałem włączoną kontrolkę SRS, więc po naprawieniu tego problemu SRS jest wyłączone.

Jak pozbyłeś się kontrolki SRS? .. Który to pin?

Cóż, jasne, ale ponieważ muszę to dzisiaj znowu wyjąć, sprawdzam jeszcze raz. Są 2 przewody, które wyglądają jak dużo niebieskiego, żółtego i zielonego, żółtego na zielonej wtyczce. Pomyliłem te 2, więc jeden z moich kierunkowskazów nie działał i świeciła się kontrolka srs. Powinieneś to sprawdzić.

Przepraszam za mój angielski lol, po prostu próbuję pomóc lol.

Cóż, jasne, ale ponieważ muszę to dzisiaj znowu wyjąć, sprawdzam jeszcze raz. Są 2 przewody, które wyglądają jak dużo niebieskiego, żółtego i zielono-żółtego na zielonej wtyczce. Pomyliłem te 2, więc jeden z moich kierunkowskazów nie działał i świeciła się kontrolka SRS. Powinieneś to sprawdzić.

Przepraszam za mój angielski lol, po prostu próbuję pomóc lol
lol jest spoko koleś.. ale zainstalowałem moje piny poprawnie zgodnie ze schematem. Zastanawiałem się tylko, czy ktoś wie, czy jest jakiś pin, który mógłbym wyjąć, aby usunąć kontrolkę SRS, ale prawdopodobnie po prostu zakleję je taśmą. dzięki za wszystko :tup:

Hmm... jeśli wkładam automatyczny cluster 03 do mojego automatu 01....czy dotyczy to pinów na pierwszej stronie?

81 - 100 of 128 Posts