Engine Code P0113?????? - 7th Gen Honda Forum - The #1 Community for 2001-2005 Honda Civic Enthusiasts
7th Gen Honda Forum - The #1 Community for 2001-2005 Honda Civic Enthusiasts

7thGenHonda.com is the premier Honda Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
Old 02-21-2013, 06:17 AM   #1
EazyE813

Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 15
EazyE813 is an unknown quantity at this point



Total Points: 3,487.66
Default Engine Code P0113??????

Hey guys my buddys 05 VP wont start up. Code we get is P0113 IAT Sensor. Has anybody had this issue that can maybe help with some ideas. Anything would be appreciated.
EazyE813 is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2013, 10:18 AM   #2
morerice

Senior Member
 
morerice's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: G.T.A
Posts: 149
morerice is an unknown quantity at this point



Total Points: 8,369.45
Default

crank no start? is there fuel and spark? have you checked the battery voltage? or did u just went and scanned it for codes right when it doesnt start?
__________________
01 Civic Si(EX Coupe)-winter beater-slow
12 Fiat 500 Sport-Bolt-ons-d.d gas miser
04 SRT-4 GT35R-600whp-Toy-10.8sec 1/4mile
K&H Rad - Ontario C.S.F Performance Rad Dist.416-266-7777 dynojet on site.
morerice is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2013, 04:23 PM   #3
EazyE813

Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 15
EazyE813 is an unknown quantity at this point



Total Points: 3,487.66
Default

Ok sorry was busy at work when first post.... His car started and he left my house, drove to his parents house and then left and went to Walmart and then to his house and when he was backing up into his parking space the car shut off and it wouldn't start. He went inside for about an hour and then went back outside and car started fine. He shut it off and then next morning turned it on and then drove to work no problems. When he went to go to lunch the car wouldn't start and continued the same way all night without starting. CEL was on and we got the P0113 code. Car got towed to my house and I tried to start it today after I cleared the code and it started just fine. Car idles fine. I let it idle for about 20 mins and there is no CEL and it doesn't shut off. Problem is he is scared of driving it home and then having more issues with it.
EazyE813 is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2013, 04:56 PM   #4
EazyE813

Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 15
EazyE813 is an unknown quantity at this point



Total Points: 3,487.66
Default

UPDATE!!!!!!


After leaving the car running for approximately 30-35 mins it shuts off and won't restart.
EazyE813 is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2013, 06:23 PM   #5
morerice

Senior Member
 
morerice's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: G.T.A
Posts: 149
morerice is an unknown quantity at this point



Total Points: 8,369.45
Default

have you checked the battery? could be that simple, battery on the fritz
__________________
01 Civic Si(EX Coupe)-winter beater-slow
12 Fiat 500 Sport-Bolt-ons-d.d gas miser
04 SRT-4 GT35R-600whp-Toy-10.8sec 1/4mile
K&H Rad - Ontario C.S.F Performance Rad Dist.416-266-7777 dynojet on site.
morerice is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2013, 08:13 PM   #6
ricechain

Senior Member
 
ricechain's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: the bay
Posts: 769
ricechain is an unknown quantity at this point



Total Points: 39,678.60
Default Re: Engine Code P0113??????

Have you tested the iat sensor?
ricechain is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 10:15 PM.
Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
7thgenhonda.com is in no way affiliated with or a part of Honda Motor Co.